CORONAVIRUS

5 MEI 2020

Na lange tijd niet te hebben kunnen werken, kunnen we u gelukkig weer gaan ontvangen en behandelen. Dit gaan wij gefaseerd invoeren. Dat betekent dat wij met de behandelingen kunnen gaan beginnen  met de niet “kwetsbaren”.

Wie zijn de kwetsbaren (bron RIVM)?
Kwetsbare personen of mensen met een zwakke gezondheid zijn mensen van 70 jaar en ouder én mensen die één van de volgende aandoeningen hebben:

 • afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;   chronische hartaandoeningen;  diabetes mellitus (suikerziekte);  ernstige nieraandoeningen die leiden tot dialyse of niertransplantatie;   verminderde weerstand tegen infecties;   door medicatie voor auto-immuunziekten;  na orgaantransplantatie:  bij hematologische aandoeningen (bloedziekten);  bij aangeboren of op latere leeftijd ontstane afweerstoornissen waarvoor behandeling nodig is;  bij chemotherapie en/of bestraling bij kankerpatiënten;  een hiv-infectie

En laten wij op elkaar passen aangezien het virus ook overgebracht kan worden zonder dat iemand ziekteverschijnselen heeft.

 

Verder blijven natuurlijk alle voorschriften van de RIVM van kracht:

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • Blijf zoveel mogelijk thuis
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen “social distancing”
 • Was je handen regelmatig met water en zeep, zeker na hoesten, niezen lof aan je gezicht komen
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes

Wij gaan in overleg met u langzaam aan onze praktijk opstarten. Wij hebben in de afgelopen weken hard ons best gedaan om de praktijk voor te bereiden v.w.b. de indeling, de hygiëne en onze werkagenda`s om weer te kunnen beginnen.

Voelt u zich op het moment dat u een afspraak heeft gezond.  Dan kunt u behandeld worden in de praktijk,

Maar:

Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)?  Of bent u in contact geweest met iemand die besmet is met het CORONA-virus:  BLIJF THUIS !!

Wij kunnen u dan niet in de praktijk onder behandeling nemen. Wel kunnen wij u bijstaan c.q. behandelen en oefeningen voordoen en doornemen via een beveiligd e-consult (videobellen) (AVG-proof).

Ziek dan uit. Doe geen boodschappen en ontvang geen bezoek. Laat anderen boodschappen doen, of laat ze bezorgen, zorg dat een ander de hond uitlaat. Voor huisgenoten zonder klachten gelden de regels die voor iedereen in Nederland gelden. Als je 24 uur lang geen klachten hebt, mag je weer naar buiten.  (bron RIVM)

Door het CORONA-virus is er helaas wel wat veranderd. We hebben naast de voorschriften van het RIVM  enkele “spelregels” opgesteld voor de wachtruimte, de behandelruimte en de behandeling (richtlijnen van ons genootschap het KNGF):

 • Kom alleen. Indien u vanwege vervoer gebracht wordt moet helaas diegene buiten of in de auto wachten.
 • Kom niet te vroeg (en we snappen dat dat een probleem kan zijn) zodat de wachttijd en het contact met anderen in de wachtruimte tot een minimum beperkt wordt.
 • Wij hebben in de wachtruimte desinfectie staan waar u gebruik van kunt maken. Daarnaast is de nieuwe regel dat u ook nog uw handen wast (20 sec!) in de behandelruimte. Wij hebben daarvoor papier om te drogen en dit papier moet in de open vuilnisbak worden geworpen.
 • Neemt u, voor de hygiëne, het liefst een groot badlaken mee. Wij hebben onze badlakens al vervangen door papierrollen.
 • In de behandelkamer wordt 1 op 1 behandeld uitzondering hierop kan zijn behandeling van kinderen of bij een taalbarrière.
 • Ook in de behandelkamer streven we er naar om zo veel mogelijk de 1.5 m regel aan te houden.
 • Daar waar nodig gebruiken wij PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen: handschoenen, mondmasker, bril).
 • Na uw behandeling desinfecteren wij weer de bank en gebruikte materialen.
 • Wij zullen tevens de kamers regelmatig ouderwets “luchten”.
 • Het vriendelijke verzoek om, i.v.m. de hygiëne en overbrenging van het virus, het toilet niet te gebruiken.

Mocht u vragen hebben of willen overleggen dan kunt u natuurlijk bellen (liefst op het hele of halve uur) 070 – 3296192 of per mail info@fysiodedrentsehoek.nl.

Met vriendelijke groet,

Yvonne van Rijn                            Inge de Gelder                   Rob van Zweeden      

Blijft u ook vooral in beweging, doe uw oefeningen en ga als u daar in staat toe bent naar buiten voor een wandeling, een ritje op de fiets of sport. Houdt u zich hierbij aan de voorgeschreven 1½ meter.

Kunt u of mag u gezien uw gezondheid of door risicofactoren niet naar buiten zoek dan mogelijkheden binnenshuis. Doe mee met “Nederland in Beweging”, loop vaker een rondje door het huis en/of doe uw oefeningen wat vaker. En zorgt u hierbij natuurlijk voor uw veiligheid (bijvoorbeeld bij het aanrecht voor steun, of doe de oefeningen alleen zittend op een stoel).